VALVERT zet zich samen met lokale landbouwers in

valvert
RETOUR
VALVERT zet zich samen met lokale landbouwers in
bio
Etalle
bescherming waterbron
11/02/19
Lees het artikel
VALVERT zet zich samen met lokale landbouwers in voor een puur biologische landbouw

Sinds 2018 hebben alle negen lokale landbouwers op de 40 hectare grond rondom het brongebied van Etalle zich ertoe geëngageerd om enkel aan biologische landbouw te doen. Het initiatief is een samenwerking tussen de landbouwers, het lokaal gemeentebestuur, de organisatie Agrivair en VALVERT. Het initiatief is bedoeld om de waterkwaliteit en biodiversiteit in de streek positief te beïnvloeden. 

banner

Concreet bestaat het initiatief uit het niet gebruiken van chemische meststoffen, pesticiden en herbiciden om zo een positieve impact op het milieu te bewerkstelligen. Dit terwijl de hogere inkomsten voor de landbouwers behouden worden. De verschillende partners in het initiatief willen op deze manier de lokale economische ontwikkeling en de kwaliteit van de lokale waterbronnen met elkaar verzoenen. 

valvert engage

De gemeente Etalle en VALVERT  hebben bovendien besloten in 2018 om samen alles in het werk te stellen om de kwaliteit en niveau van het ondergrondse waterreservoir van de VALVERT-bron te behouden en om de landbouwers op vrijwillige basis aan te moedigen om de landbouwgronden binnen de afgebakende zone de bewerken zonder fyto-syntheseproducten. Het initiatief is bedoeld om te zorgen voor een hoogkwalitatieve watervoorziening voor toekomstige generaties.

Het initiatief wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de Franse ervaring van het bedrijf Agrivair, opgericht door Nestlé in 1990. Naast VALVERT begeleidde Agrivair reeds gelijkaardige initiatieven voor de watermerken Vittel, Contrex en Hépar. Agrivair begeleidt landbouwers in een technische reflectie en biedt hun hulp om aan ​​milieuvriendelijke landbouw te doen.

VALVERT hoopt dit initiatief in de komende jaren verder te kunnen uitbreiden.

Vorig artikel
VALVERT zet zich samen met lokale landbouwers in
Volgend artikel
VALVERT zet zich samen met lokale landbouwers in