Onze bottelarij in Etalle

Onze bottelarij in Etalle
Internal Hero
Onze bottelarij in Etalle
Opvangen van het water en stimuleren van de lokale economie

Onze Valvert bottelarij in Etalle, omgeven door 3500 hectaren bos, is waar we het kostbare water uit de bron bottelen. In 1992, na een overeenkomst met de gemeente Etalle, zijn we begonnen met het bottelen van ons natuurlijk mineraalwater.

De bottelarij van Valvert is een belangrijke economische speler in het gebied en draagt bij aan de lokale economische ontwikkeling: we hebben 100 mensen in dienst in de fabriek en leveren aanzienlijke lokale inkomsten op voor het lokale bestuur.

nature

Zero waste, en op weg naar zero impact

De bottelarij van Valvert is een “nulafval”-fabriek, dat wil zeggen dat 100% van het productieafval wordt gevaloriseerd door middel van recycling of energieterugwinning. Er komt geen afval op de vuilnisbelt terecht.

Maar we proberen verder te gaan om tegen 2030 zero impact te bereiken. 

We hebben hierin aanzienlijke vooruitgang geboekt:

  • Over het geheel genomen is de CO2-voetafdruk van de productielijn sinds 2010 met 28% verminderd.
  • In 2019 gaat 91% van onze leveringen vanuit Etalle rechtstreeks naar de retailers (Delhaize, Colruyt, enz.), zonder dat we via andere tussenliggende locaties moeten gaan. Dit vermindert onze CO2-uitstoot uit transport aanzienlijk.
  • Sinds 2010 is onze energie-efficiëntie met 12% verbeterd.
  • Door het gehele bottelingsproces van het opvangen van het bronwater te verfijnen, hebben we ons waterverbruik tussen 2013 en 2018 met 55% verminderd.
  • Sinds 2010 is onze watervoetafdruk (water dat nodig is om een liter water te produceren) afgenomen van 1,6 liter tot 1,25 liter. 

 

 

 

De lokale gemeenschap, onze medewerkers en consumenten betrekken bij ons duurzaamheidsverhaal.

We gebruiken onze bottelarij in Etalle om onze consumenten en de lokale gemeenschap te betrekken bij ons duurzaamheidsverhaal en om de bewustwording over hydratatie, recycling en de milieubescherming te vergroten.

De afgelopen 10 jaar hebben we onze WET Aquademie (WET is een acroniem voor Water Education for Teachers) georganiseerd, waar we telkens ongeveer 200 leerlingen ontvingen en workshops organiseerden, onder andere over het belang van hydratatie en het verzamelen en recycleren van water
 

WET Aquademie

 

Sinds 3 jaar nemen we ook deel aan de jaarlijkse lenteschoonmaak georganiseerd door WaPP (Pour une Wallonnie Plus Propre), waar vrijwilligers van Nestlé Waters samen met mensen uit de lokale gemeenschap en scholen het bos van Étalle en haar omgeving schoonmaken.